mandag 9. november 2009

Perfekt sukkerbrød

At det er vanskelig å lage sukkerbrød er bare en myte.
Hvis du vil ha høyt og vellykket sukkerbrød så skal du bruke denne oppskriften. Jeg har brukt den i mange år, og det blir like bra hver gang.


Livs sukkerbrød:

6 egg
2 dl. sukker
3 dl. hvetemel
1 ts. bakepulver

Smør formen med smør og dryss med mel så slipper kaken lettere.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Her ligger hele hemmeligheten til en høy og luftig bunn, for de fleste pisker altfor lite. Pisk til eggedosisen nesten ikke beveger seg i bollen, og har fått en lys fin farge.
Sikt inn hvetemel og bakepulver. Rør forsiktig så du ikke mister all luften i røren.


Stek i form, 26 cm. i diameter ved 160 grader i ca. 45 minutter.


Pass på at kaken ikke får trekk mens den står i ovnen. La den gjerne stå i ovnen etter at du har skrudd av, og la den bli gradvis kjøligere.


Kakefyllet er jo smak og behag, men her i huset er vi skikkelige jordbærmennesker. Jeg bruker fryste jordbær, 2 poser til kaken. På sommeren bruker jeg så klart friske jordbær, men jeg synes de fryste jordbærene er en god erstatning. Syltetøy på glass gir liksom ikke den sammen smaken.


Siden denne kaken ble laget til farsdagen i går, så ble den stappfull av hjerter i lys og mørk sjokolade.
Legg gjerne på marsipanlokk også.
Jeg har brukt denne oppskriften til alle anledninger. Alt fra 17. mai, bursdager, dåp, konfirmasjon osv.

Denne kan du ikke mislykkes med :-)

47 kommentarer:

Marianne sa...

Ja denne kaken får tilogmed jeg til :o)Mmm farlig godt, både kake og vafler :o)

Trebarnsmamma, datter og kone- som fortjener en prinsessekrone! sa...

ooo denne må jeg prøve altså, har aldri turt å prøve på annet enn smuldre pai og 1-2-3 kaker, baking og måling av ingredienser er ikke min styrke, er altfor impulsiv, men dette var da ikke avskrekkende oppskrift, du skal få høre om resultatet ;)

Trebarnsmamma, datter og kone- som fortjener en prinsessekrone! sa...

oi, og takk for kommentar på siden min, alltid!! kjekt å se at noen faktisk leser det man skriver ;)

Morten Pedersen sa...

Ja det er som du sier ikke så vanskelig med sukkerbrød. Noe mere jobb med resten av kaka da...

Anonym sa...

Nå er jeg spent,kaka er i ovnen nå:-)..

Hilsen Ragnhild

Camilla sa...

Takk for at du postet dette! Jeg skal lage bløtkake med hjemmelaget kakebunn for aller første gang til 17. Mai, og da er man avhengig av en god og enkel oppskrift. :)

Anonym sa...

Takk for ei lettvint og fin oppskrift og kjekt med bilder til :)

Nå blir det bursdagskake til svigerfar.

Hilsen Åsne

Anonym sa...

Ett lite tips er å ha i en ts med varmt vann i eggedosisen før man har i melet og bakepulveret. Da unngår man at bunnen synker sammen.:)

Anonym sa...

Hei kaken min ble så høy at den rant over kanten, men det gjorde ikke noe .Skar den fin.

Ann sa...

Suerfin oppskrift :)
Ble en kjæmpehøy å fin sukkerbunn.
Skal bare bruke denne herretter :)

Stine sa...

Takk for god oppskrift :)
Kaken står i ovnen nå, og har justert litt på oppskriften. Hadde i litt kakao og kokesjokolade så spent på resulatet.

Unknown sa...

Takk for oppskrift!! Selv om den fikk en liten "U" så er det den beste jeg har greid hittil...;-) Og det sier en del, for jeg er en elendig baker!!

Anonym sa...

Hei,driv å lager den nå,trur denna blir topp,skal ha marsipan på og masse sjølvplukka jordbær i fyllet:)

Anonym sa...

Tusen hjertelig takk for oppskrifta!!!
Den blei perfekt <3 Og lett va det også :-)

Anonym sa...

Kjempe bra oppskrift :D Jeg sliter med å få eggedosisen stiv når alt piskes samtidig. Så jeg begynner med å piske eggehvitten stiv før jeg tar oppi eggeplommene og pisker og tilslutt tilsetter jeg sukkeret og pisker til det er blandet. Da blir den mye stivere :D

Trine sa...

Tusen takk for enkel oppskrift!!!
Jeg brukte denne oppskriften i februar, nydelig kake.
Fikk spørsmål i dag fra Sjømannskirken i Sydney om jeg kunne lage 4 (!!) bløtkaker til 17 Mai feiringen der..
Håper kakene blir like gode denne gangen og :-)

-Trine- (i sydney)

Karianne sa...

Vet ikke hva jeg gjorde feil, men jeg mislyktes så det suser. Kaka står i ovn nå, flat som ei pannekake! Så bra u t den første halvtimen, og vips, falt den sammen. Heldigvis noen dager til 17 mai ennå...
Bare å brette opp ermene å lage ny.

Anonym sa...

Mitt første sukkerbrød! Gyllent, høyt og luftig. Takk for enkel og god veiledning:-)De små detaljer gjelder...
Hilsen Anja

Anonym sa...

hei nå er kaka i ovnen håper den blir super god!! skal den stå i mitten eller skal den ikkke det????

Anonym sa...

Lurer på hva jeg har gjort galt..Nettopp tatt den ut av ovnen og skuffende flat:( Fulgt oppskrift til punkt og prikke.

Anonym sa...

Vel, har laget en til så da er det bare å legge de sammen:)

Marianne Bexrud sa...

Det ble et perfekt sukkerbrød, så nå blir det farsdagskake til far.
Takk for at du delte oppskriften med alle.

Kenneth sa...

Stabil oppskrift :-)

Anonym sa...

Jeg elsker å pynte kaker, samtidig vil jeg bake og pynte bryllupskaken min selv. Men jeg har bare laget sukkerbrød et par ganger i mitt liv og de ble totalt misslykket. Begge kakene blei jo tro kopi av vulkanen Etna hehe. Men jeg prøver oppskriften din nå og kaka står i ovnen. Skal la være å åpne ovnen før kaka er ferdig og bare skru av etterpå. Husker ikke om jeg har gjort det på de tidligere forsøkene. Kaka di såg fantastisk god ut, og ja du har helt rett. Syltetøy på glass smaker bare altfor søtt og kunstig. <3 real jordbær <3

Anonym sa...

Så flott at du postet denne! jeg skal lage sukkerbrød for første gang og dette er den enkleste jeg har funnet. Det ga meg rett og slett litt mot! :D

Anonym sa...

Har prøvd oppskrifta i dag,med ett flott resultat.Har aldri fått til ett så høyt og luftig sukkerbrød.Anbefales.:)

Anonym sa...

Helt fantastisk oppskrift. Har brukt den mange ganger siden jeg fant oppskriften din for ca 1 år siden. Alltid perfekt resultat! Tusen takk for at du delte! :-)

Unknown sa...

Denne helgen er det jeg, far i huset som skal stå for kake bakingen. Satser å at ditt sukkerbrøb blir sukess!

Anonym sa...

Veldig bra oppskrift, fullklaff på første forsøk!

Jan

Anonym sa...

Takk, kakebunnen ble helt perfekt! Det tok relativt lang til å få eggidosisen stiv nok.

På Ulvavis sa...

ENDELIG en oppskrift som er enkel!! Takk for en nydelig blogg!

Anonym sa...

Pisk hvitten for seg helt til bollen kan snues på hue uten tegn til at den beveger seg. Deretter pisker du inn plommene, fortsatt til den er like stiv. Da skal den bli luftig å fin i høyden. PS, ikke pisk til det blir smør :-)

Anonym sa...

Pisker vel aldri egg til smør vel? Fin kake iallefall!

Monica fra Moxas Univers sa...

Prøvde nettopp denne oppskriften og den ble helt super! Tusen takk for en kjempe enkel og grei oppskrift! Slutt på ferdige kakebunner her i huset nå :)

Anonym sa...

Idag var det første gangen jeg lagde sukkerbrød, den ble høyt og luftig. Tusen takk for en enkel og god oppskrift, kjempe fornøyd med resultat :-)

Anonym sa...

Har sukkerbrødet i ovnen nå, så det skal bli spennende å se om den blir høy og fin :-)

Anonym sa...

Tusen takk for flott oppskrift! Perfekt resultat! :)

Anonym sa...

Har prøvd en mengde oppskrifter og ingen er helt favoritt enda :-( Nå fant jeg denne oppskriften og sukkerbrødet er i ovnen nå! Jeg er så spent på resultatet .... Hvis den blir veldig fin så kpmmer jeg til å bruke denne heretter :-) Noen få har mislyktes med den ser jeg, men det kan jo være at de har pisket for lite eller rørt for hardt inn melet? Ikke alle komfyrer er like gode heller :-(

Anonym sa...

Denne sukkerbrødoppskriften skal jeg prøve ikveld :)

Anonym sa...

Perfekt sukkerbrød:) den så veldig høy i ovnen, skrudde av etter 40 min og lot den stå inne i et kvarter ca før jeg tok den ut. Da flatet den ut på toppen men falt ikke sammen:) første gang jeg lager sukkerbrød. Alltid syntes at det har virket så skummelt:P Tusen takk for enkel oppskrift:)

legende sa...

Når sukkerbrødet er ferdig, så ta det ut med en gang og snu det opp ned på rist. Da faller det ikke sammen.
Et annet tips er å ikke bruke kakenål for å se om det er ferdig. Når sukkerbrødet er har løsnet fra formen er det ferdig.

legende sa...

Når sukkerbrødet er ferdig, så ta det ut med en gang og snu det opp ned på rist. Da faller det ikke sammen.
Et annet tips er å ikke bruke kakenål for å se om det er ferdig. Når sukkerbrødet er har løsnet fra formen er det ferdig.

Anonym sa...

Kjempegod oppskrift! Kan anbefales!

Anonym sa...

Laget denne i dag med americolor farger i å den ble perfekt :) laget 1 1/2 oppskrift for laget 2 bunner med 4 forskjellige farger pluss hadde noen dråper vaniljeessens oppi å den ble helt nydelig både på utseende å smak :) anbefales på d sterkeste ;)

Anonym sa...

Super oppskrift

Silje sa...

Jeg har nå brukt denne oppskriften flere ganger og kaken blir perfekt hver gang:) Takk for at du delte oppskriften! :)

Marion sa...

Super oppskrift ��

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 
Bloggurat Decorating Blogs - Blog Catalog Blog Directory TopOfBlogs Twingly BlogRank Blogglisten