torsdag 29. oktober 2009

Skattene mine har fått historier

Jeg pratet med mamma i stad, og endelig husket jeg å spørre om litt informasjon om skjeene mine.
Veldig spennende å høre historiene rundt gamle ting, særlig når det er noe som har vært i familien.


Disse emaljeskjeene mener jeg at jeg husker fra jeg var liten, og det stemte, for disse skjeene fikk mamma i fødselsdagsgave da hun var veldig ung. Hun fikk en skje av gangen, og den første skjeen fikk hun da hun var 12 år. Hun fortalte også at skjeene selges fortsatt, men ikke i farget emalje og gull. Nå selges de bare i sølv.Disse skjeene var en bryllupsgave til min oldemor og hennes mann. Året de giftet seg var 1916. Skjeene er dreiet i en spesiell teknikk. Den gjenkjennes på kulen i enden på skaftet, og teknikken brukes ikke lenger. Det heter visst noe spesielt den måten de er laget på, men mamma husket ikke.

Det kan sikkert de proffe menneskene på høstmarkedet hjelpe meg med. Men så moro at jeg fikk greie på alt dette da! Jeg er kjempeglad!

Ikke nok med det, men mamma hadde en gammel blondebluse etter min oldemor, som jeg skulle få å henge på soverommet til pynt. Er ikke jeg heldig? Gleder meg til å vise den frem :-)

Ha en super kveld videre!

1 kommentarer:

Anka sa...

Fine innlegg du har. Her skjer det jo masse! De såpene kjøpte jeg til vennina mi til jul i fjor og hun ble kjempe fornøyd, de blir jo så lekkre da. Gøy er det også. Kos til deg snuppa.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 
Bloggurat Decorating Blogs - Blog Catalog Blog Directory TopOfBlogs Twingly BlogRank Blogglisten