Dette er dobbel oppskrift, og den holder til 4 store brød.
Disse brødene blir loff, men bytt gjerne ut deler av hvetemelet med annet grovere mel. Bytt også ut melken, og bruk bare vann hvis du vil ha det grovere:
4 poser tørrgjær
16 dl. hvetemel
5 dl. vann
5 dl. H-melk
100 g. smør
8 ts. salt
Bland alt det tørre, og hell i smeltet smør, melk og vann til slutt. Blandingen skal ha ca. 37 grader. Hvis blandingen er for varm, ødelegger du gjæren, og deigen vil ikke heve.
La heve i ca. 30 minutter.
Stekes på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter på 200 grader.
Hvis du vil ha skikkelig sprø skorpe på brødet, kan du pensle det med vann før steking.
La deigen heve i ca. 30 minutter. Bruk gjerne brødformer.
Jeg synes det er litt gjevt at de ikke er helt perfekte,
så ser man at de er helt hjemmelagede.
Jeg former de runde, og legger de ved siden av hverandre på platen.
Brødene blir høye og fine, men litt vanskelig å se av bildet.
Bruker du brødform, blir selvfølgelig brødene mye jevnere og høyere.
Dette brødet prøver jeg å bake til jul hvert år.
Det hører liksom med på frokostbordet :-)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar