mandag 9. november 2009

Perfekt sukkerbrød

At det er vanskelig å lage sukkerbrød er bare en myte.
Hvis du vil ha høyt og vellykket sukkerbrød så skal du bruke denne oppskriften. Jeg har brukt den i mange år, og det blir like bra hver gang.


Livs sukkerbrød:

6 egg
2 dl. sukker
3 dl. hvetemel
1 ts. bakepulver

Smør formen med smør og dryss med mel så slipper kaken lettere.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Her ligger hele hemmeligheten til en høy og luftig bunn, for de fleste pisker altfor lite. Pisk til eggedosisen nesten ikke beveger seg i bollen, og har fått en lys fin farge.
Sikt inn hvetemel og bakepulver. Rør forsiktig så du ikke mister all luften i røren.


Stek i form, 26 cm. i diameter ved 160 grader i ca. 45 minutter.


Pass på at kaken ikke får trekk mens den står i ovnen. La den gjerne stå i ovnen etter at du har skrudd av, og la den bli gradvis kjøligere.


Kakefyllet er jo smak og behag, men her i huset er vi skikkelige jordbærmennesker. Jeg bruker fryste jordbær, 2 poser til kaken. På sommeren bruker jeg så klart friske jordbær, men jeg synes de fryste jordbærene er en god erstatning. Syltetøy på glass gir liksom ikke den sammen smaken.


Siden denne kaken ble laget til farsdagen i går, så ble den stappfull av hjerter i lys og mørk sjokolade.
Legg gjerne på marsipanlokk også.
Jeg har brukt denne oppskriften til alle anledninger. Alt fra 17. mai, bursdager, dåp, konfirmasjon osv.

Denne kan du ikke mislykkes med :-)

47 kommentarer:

  1. Ja denne kaken får tilogmed jeg til :o)Mmm farlig godt, både kake og vafler :o)

    SvarSlett
  2. ooo denne må jeg prøve altså, har aldri turt å prøve på annet enn smuldre pai og 1-2-3 kaker, baking og måling av ingredienser er ikke min styrke, er altfor impulsiv, men dette var da ikke avskrekkende oppskrift, du skal få høre om resultatet ;)

    SvarSlett
  3. oi, og takk for kommentar på siden min, alltid!! kjekt å se at noen faktisk leser det man skriver ;)

    SvarSlett
  4. Ja det er som du sier ikke så vanskelig med sukkerbrød. Noe mere jobb med resten av kaka da...

    SvarSlett
  5. Nå er jeg spent,kaka er i ovnen nå:-)..

    Hilsen Ragnhild

    SvarSlett
  6. Takk for at du postet dette! Jeg skal lage bløtkake med hjemmelaget kakebunn for aller første gang til 17. Mai, og da er man avhengig av en god og enkel oppskrift. :)

    SvarSlett
  7. Takk for ei lettvint og fin oppskrift og kjekt med bilder til :)

    Nå blir det bursdagskake til svigerfar.

    Hilsen Åsne

    SvarSlett
  8. Ett lite tips er å ha i en ts med varmt vann i eggedosisen før man har i melet og bakepulveret. Da unngår man at bunnen synker sammen.:)

    SvarSlett
  9. Hei kaken min ble så høy at den rant over kanten, men det gjorde ikke noe .Skar den fin.

    SvarSlett
  10. Suerfin oppskrift :)
    Ble en kjæmpehøy å fin sukkerbunn.
    Skal bare bruke denne herretter :)

    SvarSlett
  11. Takk for god oppskrift :)
    Kaken står i ovnen nå, og har justert litt på oppskriften. Hadde i litt kakao og kokesjokolade så spent på resulatet.

    SvarSlett
  12. Takk for oppskrift!! Selv om den fikk en liten "U" så er det den beste jeg har greid hittil...;-) Og det sier en del, for jeg er en elendig baker!!

    SvarSlett
  13. Hei,driv å lager den nå,trur denna blir topp,skal ha marsipan på og masse sjølvplukka jordbær i fyllet:)

    SvarSlett
  14. Tusen hjertelig takk for oppskrifta!!!
    Den blei perfekt <3 Og lett va det også :-)

    SvarSlett
  15. Kjempe bra oppskrift :D Jeg sliter med å få eggedosisen stiv når alt piskes samtidig. Så jeg begynner med å piske eggehvitten stiv før jeg tar oppi eggeplommene og pisker og tilslutt tilsetter jeg sukkeret og pisker til det er blandet. Da blir den mye stivere :D

    SvarSlett
  16. Tusen takk for enkel oppskrift!!!
    Jeg brukte denne oppskriften i februar, nydelig kake.
    Fikk spørsmål i dag fra Sjømannskirken i Sydney om jeg kunne lage 4 (!!) bløtkaker til 17 Mai feiringen der..
    Håper kakene blir like gode denne gangen og :-)

    -Trine- (i sydney)

    SvarSlett
  17. Vet ikke hva jeg gjorde feil, men jeg mislyktes så det suser. Kaka står i ovn nå, flat som ei pannekake! Så bra u t den første halvtimen, og vips, falt den sammen. Heldigvis noen dager til 17 mai ennå...
    Bare å brette opp ermene å lage ny.

    SvarSlett
  18. Mitt første sukkerbrød! Gyllent, høyt og luftig. Takk for enkel og god veiledning:-)De små detaljer gjelder...
    Hilsen Anja

    SvarSlett
  19. hei nå er kaka i ovnen håper den blir super god!! skal den stå i mitten eller skal den ikkke det????

    SvarSlett
  20. Lurer på hva jeg har gjort galt..Nettopp tatt den ut av ovnen og skuffende flat:( Fulgt oppskrift til punkt og prikke.

    SvarSlett
  21. Vel, har laget en til så da er det bare å legge de sammen:)

    SvarSlett
  22. Det ble et perfekt sukkerbrød, så nå blir det farsdagskake til far.
    Takk for at du delte oppskriften med alle.

    SvarSlett
  23. Jeg elsker å pynte kaker, samtidig vil jeg bake og pynte bryllupskaken min selv. Men jeg har bare laget sukkerbrød et par ganger i mitt liv og de ble totalt misslykket. Begge kakene blei jo tro kopi av vulkanen Etna hehe. Men jeg prøver oppskriften din nå og kaka står i ovnen. Skal la være å åpne ovnen før kaka er ferdig og bare skru av etterpå. Husker ikke om jeg har gjort det på de tidligere forsøkene. Kaka di såg fantastisk god ut, og ja du har helt rett. Syltetøy på glass smaker bare altfor søtt og kunstig. <3 real jordbær <3

    SvarSlett
  24. Så flott at du postet denne! jeg skal lage sukkerbrød for første gang og dette er den enkleste jeg har funnet. Det ga meg rett og slett litt mot! :D

    SvarSlett
  25. Har prøvd oppskrifta i dag,med ett flott resultat.Har aldri fått til ett så høyt og luftig sukkerbrød.Anbefales.:)

    SvarSlett
  26. Helt fantastisk oppskrift. Har brukt den mange ganger siden jeg fant oppskriften din for ca 1 år siden. Alltid perfekt resultat! Tusen takk for at du delte! :-)

    SvarSlett
  27. Denne helgen er det jeg, far i huset som skal stå for kake bakingen. Satser å at ditt sukkerbrøb blir sukess!

    SvarSlett
  28. Veldig bra oppskrift, fullklaff på første forsøk!

    Jan

    SvarSlett
  29. Takk, kakebunnen ble helt perfekt! Det tok relativt lang til å få eggidosisen stiv nok.

    SvarSlett
  30. ENDELIG en oppskrift som er enkel!! Takk for en nydelig blogg!

    SvarSlett
  31. Pisk hvitten for seg helt til bollen kan snues på hue uten tegn til at den beveger seg. Deretter pisker du inn plommene, fortsatt til den er like stiv. Da skal den bli luftig å fin i høyden. PS, ikke pisk til det blir smør :-)

    SvarSlett
  32. Pisker vel aldri egg til smør vel? Fin kake iallefall!

    SvarSlett
  33. Prøvde nettopp denne oppskriften og den ble helt super! Tusen takk for en kjempe enkel og grei oppskrift! Slutt på ferdige kakebunner her i huset nå :)

    SvarSlett
  34. Idag var det første gangen jeg lagde sukkerbrød, den ble høyt og luftig. Tusen takk for en enkel og god oppskrift, kjempe fornøyd med resultat :-)

    SvarSlett
  35. Har sukkerbrødet i ovnen nå, så det skal bli spennende å se om den blir høy og fin :-)

    SvarSlett
  36. Tusen takk for flott oppskrift! Perfekt resultat! :)

    SvarSlett
  37. Har prøvd en mengde oppskrifter og ingen er helt favoritt enda :-( Nå fant jeg denne oppskriften og sukkerbrødet er i ovnen nå! Jeg er så spent på resultatet .... Hvis den blir veldig fin så kpmmer jeg til å bruke denne heretter :-) Noen få har mislyktes med den ser jeg, men det kan jo være at de har pisket for lite eller rørt for hardt inn melet? Ikke alle komfyrer er like gode heller :-(

    SvarSlett
  38. Denne sukkerbrødoppskriften skal jeg prøve ikveld :)

    SvarSlett
  39. Perfekt sukkerbrød:) den så veldig høy i ovnen, skrudde av etter 40 min og lot den stå inne i et kvarter ca før jeg tok den ut. Da flatet den ut på toppen men falt ikke sammen:) første gang jeg lager sukkerbrød. Alltid syntes at det har virket så skummelt:P Tusen takk for enkel oppskrift:)

    SvarSlett
  40. Når sukkerbrødet er ferdig, så ta det ut med en gang og snu det opp ned på rist. Da faller det ikke sammen.
    Et annet tips er å ikke bruke kakenål for å se om det er ferdig. Når sukkerbrødet er har løsnet fra formen er det ferdig.

    SvarSlett
  41. Når sukkerbrødet er ferdig, så ta det ut med en gang og snu det opp ned på rist. Da faller det ikke sammen.
    Et annet tips er å ikke bruke kakenål for å se om det er ferdig. Når sukkerbrødet er har løsnet fra formen er det ferdig.

    SvarSlett
  42. Kjempegod oppskrift! Kan anbefales!

    SvarSlett
  43. Laget denne i dag med americolor farger i å den ble perfekt :) laget 1 1/2 oppskrift for laget 2 bunner med 4 forskjellige farger pluss hadde noen dråper vaniljeessens oppi å den ble helt nydelig både på utseende å smak :) anbefales på d sterkeste ;)

    SvarSlett
  44. Super oppskrift

    SvarSlett
  45. Jeg har nå brukt denne oppskriften flere ganger og kaken blir perfekt hver gang:) Takk for at du delte oppskriften! :)

    SvarSlett